Novosti

2015
Jun
10

Javni natječaj po Operativnom programu regionalnih potpora kapitalnih ulaganja radi zadržavanja i povećanja broja radnika

Javni natječaj po Operativnom programu regionalnih potpora kapitalnih ulaganja radi zadržavanja i povećanja broja radnika

Ministarstvo gospodarstva raspisalo je natječaj za Operativni program kapitalnih ulaganja radi zadržavanja i povećavanja broja zaposlenih, vrijedan 90 milijuna kuna. Glavi cilj Operativnog programa je pridonijeti rastu investicija te zadržavanju i povećavanju broja zaposlenih.

Maksimalni iznos potpore: 2.000.000,00 kuna.

Namjena potpora: ulaganje u materijalnu imovinu, odnosno kupovina strojeva i opreme koji će doprinijeti tehnološkoj obnovi, modernizaciji i proširenju proizvodnog asortimana. Troškovi nematerijalne imovine prihvatljivi su isključivo do granice od 25% ukupnih prihvatljivih troškova ulaganja i to ako su nastali kao direktno povezani troškovi ulaganja u materijalnu imovinu.

Intenzitet potpore: veliki poduzetnici mogu ostvariti potpore u visini od 25%, dok mali i srednji poduzetnici 35% ukupnih prihvatljivih troškova ulaganja.

Potpore i projekti od velikog su značaja za hrvatsko gospodarstvo. Potpore se isključivo dodjeljuju projektima koji donose nove investicije, otvaraju radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju proizvode više dodane vrijednosti.

Više informacija o natječajima i potrebnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Za dodatne informacije slobodno nam se obratite na tel. 020/418-401 ili mailom dcp@dcp.hr.