Novosti

2015
Jun
15

Otvoren Poduzetnički inkubator Dubrovnik

Otvoren Poduzetnički inkubator Dubrovnik

PODUZETNIČKI INKUBATOR DUBROVNIK otvoren je u novouređenim poslovnim prostorima na adresi Vukovarska 16 (zgrada ex vojarne).

Investicija u poduzetnički inkubator Dubrovnik ukupne je vrijednosti 3.565.722,00 kn. Navedeni iznos u cijelosti se odnosi na uređenje prostora. U okviru ukupne vrijednosti investicije Dubrovačko-neretvanska županija iz svojih proračunskih sredstava osigurala je 2.271.252,36 kuna, a ostali iznos investicije u iznosu od 1.294.469,94 kuna osiguran je iz bespovratne potpore Ministarstva poduzetništva i obrta u okviru Javnog poziva Poduzetnički impuls 2013., Mjera C „Razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja", aktivnost C2: Tehnološki parkovi i poduzetnički inkubatori.

Poduzetnički inkubator je uređen na ukupnoj površini od 405 m2, a sastoji se od 10 uredskih prostora i dvije dvorane za sastanke. Inkubator, dakle, nudi korištenje poslovnog prostora po povoljnim uvjetima tj. uz smanjenu najamninu na ograničen broj godina, a osim toga nudi i ostale usluge kao što su korištenje poslovne infrastrukture te razne poslovne i intelektualne usluge za vrijeme inkubacije. Izlaskom iz inkubatora ovi poduzetnici bi trebali postati samostalni i spremni za tržišne uvjete poslovanja i drugom poduzetniku prepustiti mjesto u inkubatoru.

Misija poduzetničkog inkubatora je stvoriti uspješne poduzetnike koji su financijski održivi i samostalni u trenutku napuštanja inkubatora, što izravno potiče gospodarski razvoj i zapošljavanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Javni poziv i ostala dokumentacija potrebna za prijavu za korištenje usluga novootvorenog poduzetničkog inkubatora može se pronaći ovdje.