Novosti

2015
Sep
21

Pokrenut StartCo - realiziraj vlastitu poslovnu ideju

Pokrenut StartCo - realiziraj vlastitu poslovnu ideju

Pokrenut je program „StartCo - realiziraj vlastitu poslovnu ideju". Riječ je o početnom paketu potpore poduzetnicima koji posluju do dvije godine ili onima koji tek kreću u poduzetničke vode. Poduzenici mogu dobiti ukupno osam tisuća kuna potpore, i to 4.000 kuna kako bi nabavili informatičku opremu te isto toliko za izradu svoje prve internetske stranice. 
Cilj programa je potaknuti građane na ulazak u poduzetništvo i omogućiti im jednostavnije i jeftinije osnivanje poduzeća. Također, već postojećim  poduzetnicima će olakšati početne korake i realizaciju njihovih poslovnih ideja.

Tko može dobiti potporu?

Korisnici ovoga Programa su osobe koje u trenutku podnošenja zahtjeva za bespovratnu potporu još nemaju registriran vlastiti subjekt malog gospodarstva, a planiraju osnovati trgovačko društvo, obrt ili samostalnu djelatnost. Također, potporu mogu ostvariti poduzetnici početnici koji su poduzeće, odnosno obrt osnovali u protekla 24 mjeseca, a prethodno nikada nisu bili vlasnici ili većinski suvlasnici  poduzeća, odnosno obrta.
                                           
Za što se može dobiti potpora?

Potpora se dodjeljuje u obliku dva vaučera, svaki pojedinačne vrijednosti 4.000,00 kuna. Jedan vaučer može se iskoristiti za izradu prve internetske stranice, a drugi za nabavu IT opreme, odnosno računala, printera, računalnih programa, fax uređaja, multifunkcionalnih uređaja, kopirnih uređaja te licence.

Kako se prijaviti?

Svi zainteresirani za ostvarivanje potpore, od petka 18. rujna mogu podnijeti zahtjev za bespovratnu potporu dostavom popunjenog vaučera na adresu HAMAG-BICRO-a ili ispunjavanjem on-line prijavnice na internetskim stranicama www.startco.hr. Najkasnije pet radnih dana od dana zaprimanja popunjenog obrasca, prijavitelj će dobiti pisanu obavijest o prihvaćanju prijave te ostvarenju statusa prihvatljivog korisnika potpore. U roku od 60 dana od ostvarenja statusa prihvatljivog korisnika potpore, isti je dužan na adresu HAMAG-BICRO-a dostaviti potvrde o osnivanju poduzeća te račune o troškovima kako bi im se isplatila potpora.