Novosti

2015
Oct
21

Javni poziv "Majstor svog zanata - naukovanje"

Javni poziv "Majstor svog zanata - naukovanje"

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta za aktivnost Majstor svog zanata - naukovanje. Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija. 

 

Prijavu mogu podnijeti:
Mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove).

Prihvatljive aktivnosti su:

  • izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja za zanimanja u sustavu vezanih obrta iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“ broj 42/08) koja su ovom Aktivnošću određena kao deficitarna: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist,  instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.
  • potpora se može dodijeliti i za druga obrtnička zanimanja koja na svom području područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredi kao deficitarna.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a najviši 150.000,00 kuna.
Intenzitet potpore je:
- do 80% prihvatljivih troškova vezanih uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta za ostvareno radno vrijeme planirano izvedbenim planom i programom praktične nastave i vježbi naukovanja;
- do 50% utvrđenog najvišeg mogućeg iznosa potpore za naknadu mentoru (najviše 75.000,00 kuna).

Poziv je objavljen u dnevnim novinama i na mrežnim stranicama Ministarstva (www.minpo.hr). Prijave se zaprimaju isključivo od 19.10.2015. godine do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 13.11.2015. godine.

Detaljnije o samoj podmjeri možete pronaći ovdje.

Za sve ostale informacije slobodno nam se obratite na kontakt tel: 020/418-401 ili e-mail: dcp@dcp.hr.