Novosti

2016
Apr
06

Objavljen novi natječaj iz "Vinske omotnice"

Objavljen novi natječaj iz "Vinske omotnice"

U okviru Nacionalnog programa pomoći sektoru vina objavljen je novi natječaj za "Investicije u vinarije i marketing vina" te "Restrukturiranje vinograda".

U cilju povećanja i modernizacije proizvodnje te jačanja konkurentnosti na raspolaganju su potpore do 1,5 milijuna EUR. Projekti se zaprimaju do 16.05.2016., a minimalni iznos potpore po projektu iznosi 5.000 EUR.

Ciljevi mjere su povećanje proizvodnje kvalitetnih vina i povećanje konkurentnosti proizvođača kroz modernizaciju proizvodnje vina, kroz nova ulaganja u infrastrukturu vinarija i prerađivačkih kapaciteta, a u cilju smanjenja troškova proizvodnje uzimajući u obzir zahtjeve iz područja sigurnosti hrane i visokih ekoloških standarda u procesu vinifikacije. Prijaviti se mogu proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave.

Prihvatljive aktivnosti za mjeru Investicije su:

a)     izgradnja vinarija, vinoteka, kušaona, prodajnih prostora na i izvan gospodarstva

b)     kupnja novih strojeva i opreme, uključujući i računalne programe

c)     naknade za arhitekte i inženjere, konzultante, studije, patente i licence

Osim za ulaganja u vinarije i marketing vina, otvoren je i natječaj za restrukturiranje vinograda. Natječaj za promidžbu izvan zemalja EU očekuje se ovaj tjedan.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Za sve dodatne informacije i izradu vaših projekata stojimo na raspolaganju.