Novosti

2016
Apr
18

Održan Međunarodni investicijski forum „Dubrovnik 2016.“

Održan Međunarodni investicijski forum „Dubrovnik 2016.“

Međunarodni investicijski forum Dubrovnik 2016. "Pametne zajednice, pametne investicije" održan je 15.travnja 2016.g. u Dubrovniku.

Sudionici Foruma predstavili su investitorima mogućnosti investiranja u Dubrovačko-neretvansku županiju, koristeći pri tom informacijske i komunikacijske tehnologije. Ukazano je na nužnost usklađivanja sa strategijama, propisima i politikama u sklopu Digitalnog plana za Europu u kontekstu aplikacije za sredstva iz različitih EU fondova. Također, naglašena je i važnost uspostave povjerenja između investitora, predstavnika lokalne i regionalne samouprave i akademske zajednice u cilju zajedničke potpore istraživanju i inovacijama na području ICT-a.

U sklopu Foruma održana su tri panela na kojima su, među ostalima, sudjelovali predstavnici Hrvatskog Telekoma, kao organizacijskog partnera Foruma, te predstavnik Deutsche Telekoma. Na panelu pod nazivom "Pametni gradovi i pametne zajednice- generatori razvoja", govorilo se o pametnim gradovima i pametnim regijama te iskustvima vodećih u tom području. Završni panel "Modeli financiranja pametnih investicija" donio je zanimljiva razmišljanja o mogućnostima i potencijalima pametnih investicija, izvorima sredstava za pametne investicije te modelima financiranja pametnih investicija.

Na Međunarodnom investicijskom forumu su sudjelovale i djelatnice Centra za poduzetništvo d.o.o.