Novosti

2016
Jun
07

Održana prezentacija Zakona i Uredbe o poticanju ulaganja

Održana prezentacija Zakona i Uredbe o poticanju ulaganja

U suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta RH u Dubrovniku je 07. lipnja 2016. godine s početkom u 10:00h na Sveučilišnom kampusu održana prezentacija novog Zakona i Uredbe o poticanju ulaganja, s ciljem edukacije zainteresiranih poduzetnika za korištenje potpore temeljem zakonodavnog okvira za poticanje ulaganja.

Poticaji se odnose na projekte ulaganja u proizvodno-prerađivačke aktivnosti, razvojno-inovacijske aktivnosti, aktivnosti poslovne podrške i aktivnosti usluga visoke dodane vrijednosti s posebnim naglaskom na sektor turizma.

Minimalno ulaganje temeljem kojeg se koriste potpore iz Zakona o poticanju ulaganja je u visini od 150.000 eura u trogodišnjem razdoblju uz uvjet otvaranja najmanje 5 novih radnih mjesta povezanih s ulaganjem (50.000 eura za mikropoduzetnike uz otvaranje minimalno 3 nova radna mjesta unutar razdoblja od godinu dana nakon početka projekta ulaganja).

U okviru sustava poticajnih mjera, najizdašnija i za ulagače izuzetno privlačna poticajna mjera je porezna povlastica koja predstavlja umanjenje stope poreza na dobit za 50-100% u maksimalnom razdoblju od deset godina.

Neke od ostalih poticajnih mjera su npr. bespovratne potpore za zapošljavanje i usavršavanje povezano s ulaganjem te bespovratne potpore za kapitalne troškove i radno intenzivne projekte ulaganja.