Novosti

2014
Jan
24

Europski projekt"TTAdria" na sveučilištu u Dubrovniku

 

Sveučilište u Dubrovniku u sklopu projekta „Jadranska mreža za transfer tehnologije-TTAdria“, 31. siječnja 2014. u 10 h na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, dvorani  E-2,organizira radionicu:„Pretvaranje inovacija u korisne proizvode i usluge (Komercijalizacija inovacija i intelektualno vlasništvo)“.

Radionica je namijenjena predstavnicima znanstveno-istraživačke zajednice i gospodarstvenicima. U radu će sudjelovati stručnjaci Sveučilišta u Dubrovniku, te partneri u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN) Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu te Poslovno-Inovacijska agencija RH (BICRO).

Projekt “TTAdria”, ukupne vrijednosti 6.900.000,00 KN, sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Sveučilište u Splitu, a Sveučilište u Dubrovniku kao partner provodi projekt “TTAdria”. Svrha projekta je doprinijeti razvoju transfera znanja i tehnologije te komercijalizacije inovacija na visokoobrazovnim i javnim istraživačkim institucijama hrvatskog dijela Jadrana kako bi se povećao broj i konkurentnost tvrtki u regiji.

Sveučilište u Dubrovniku će kroz radionice o prepoznavanju i upravljanju  intelektualnim vlasništvom, okrugle stolove, gospodarske susrete te otvorene dane u sklopu projekta potaknuti suradnju poduzetnika i znanstvenika na području komercijalizacije i razvoja novih proizvoda i tehnologija. Također, kroz projektne aktivnosti pružit će se podrška u pripremi i licenciranju patenata te povezivanju s dionicima u području inovacija.

S obzirom da je broj sudionika ograničen, molimo Vas da svoje mjesto na vrijeme osigurate na sljedećem linku: http://goo.gl/rnCOJC najkasnije do srijede 29.01.2014. Radujemo se Vašem dolasku.