Novosti

2016
Oct
26

Studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku posjetili Poduzetnički inkubator Dubrovnik

Studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku posjetili Poduzetnički inkubator Dubrovnik

S ciljem upoznavanja studenta s poduzetništvom u praksi, Centar za poduzetništvo d.o.o. je za studente prve godine diplomskog studija Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, organizirao posjet i obilazak Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik.

Studentima je, u pratnji izv. prof. dr. sc. Ivone Vrdoljak Raguž, prezentiran rad i usluge koje pruža Centar za poduzetništvo i Poduzetnički inkubator Dubrovnik. Poduzetnički inkubator namijenjen je malim  poduzetnicima početnicima koji nemaju vlastiti poslovni prostor te im pruža niz povoljnih usluga s namjerom da se tijekom inkubacije razvijaju i postanu uspješni poduzetnici te da, uz financijsku uspješnost i samostalnost, postanu spremni na izlazak iz inkubatora. U inkubatoru su smješteni poduzetnici različitih djelatnosti - informatičke, marketinške, knjigovodstvene, dizajnerske djelatnosti te djelatnosti turističkih agencija. 

Korisnici inkubatora, gđa. Jasna Gavrić, vlasnica obrta Koralj te g. Igor Bulić, suvlasnik tvrtke Booking agent d.o.o., su tijekom prezentacije studentima predstavili svoj ulazak u svijet poduzetništva, od same poduzetničke ideje do registracije, kao i samo značenje usluga Centra i poduzetničkog inkubatora za njihovo poslovanje. Nakon održane prezentacije, studenti su imali priliku obići sve prostorije Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik i upoznati se s ostalim poduzetnicima „stanarima“.

 Svrha posjeta je, dakle, poticanje studenata na poduzetničke ideje, kako bi završetkom studija i sami postali poduzetnici, možda i stanari poduzetničkog  inkubatora.