Novosti

2016
Nov
08

Studenti studija Marikultura, Poslovno računarstvo i Ekonomija posjetili Poduzetnički inkubator Dubrovnik

Studenti studija Marikultura, Poslovno računarstvo i Ekonomija posjetili Poduzetnički inkubator Dubrovnik

Studenti Sveučilišta u Dubrovniku, studija Marikultura, Poslovno računarstvo i Ekonomija, su posjetili Poduzetnički inkubator Dubrovnik i Centar za poduzetništvo d.o.o.. Posjet je organiziran s ciljem upoznavanja studenta s poduzetništvom u praksi.

Studentima je prezentiran rad i usluge koje pruža Centar za poduzetništvo d.o.o. i Poduzetnički inkubator Dubrovnik. Poduzetnički inkubator je namijenjen malim poduzetnicima početnicima koji nemaju vlastiti poslovni prostor te im pruža niz povoljnih usluga s namjerom da se tijekom inkubacije razvijaju i postanu uspješni poduzetnici spremni na izlazak iz inkubatora.

U Poduzetničkom inkubatoru Dubrovnik su smješteni poduzetnici različitih djelatnosti - informatičke, marketinške, knjigovodstvene, dizajnerske djelatnosti te djelatnosti turističkih agencija. Korisnici inkubatora, vlasnici Obrta "Insoma" te tvrtke "Media Mana j.d.o.o.", su tijekom prezentacije studentima predstavili svoj ulazak u svijet poduzetništva, od same poduzetničke ideje do registracije, kao i samo značenje usluga Centra i poduzetničkog inkubatora za njihovo poslovanje.

Svrha posjeta je, dakle, poticanje studenata na poduzetničke ideje, kako bi završetkom studija i sami postali poduzetnici, možda i "stanari" poduzetničkog inkubatora.