Novosti

2017
May
08

Održano XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Održano XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, 4. i 5. svibnja 2017. godine, u Šibeniku na kojem je sudjelovala direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Na ovogodišnjem dvodnevnom savjetovanju govorilo se o aktualnim temama, među kojim su: mogućnosti financiranja mikro, malih i srednjih poduzeća, pravila za prijavu projekata za bespovratne potpore iz proračuna EU-a, gdje prijavitelji griješe i što se može naučiti iz dosadašnjeg iskustva, što poduzetniku donosi digitalizacija gospodarstva i dr.

Osim navedenog, izuzetno su bila zanimljiva vrijedna iskustva poduzetnika koji su svoju ideju doveli do realizacije. U sklopu programa organizirane su dvije radionice za aktualne natječaje: Priprema projekata za natječaj Certifikatom do tržišta i Priprema projekata za natječaj Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u Šibeniku je dodijelilo priznanja najboljim poduzetnicima i gospodarstvenicima u 2016. godini, a 5. svibnja je održan panel rasprava u kojoj je sudjelovala potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske, dr. sc. Martina Dalić i ministri iz resora ključnih za rast poduzetništva.