Novosti

2014
Feb
18

Poziv za iskaz interesa za predstavljanje IPARD programa - Mjere 101. i 103.

Svoj interes i prijave za sudjelovanje na predstavljanju IPARD programa „Poboljšanje tržišne efikasnosti i provedbe EU standarda“ –Mjera 101 i Mjera 103, možete poslati na e-mail: dcp@dcp.hr ili na tel. 418-401, najkasnije do 21. veljače 2014. Mjesto i vrijeme održavanja radionica biti će naknadno objavljeno, a ovisiti će o broju zainteresiranih.


Mjera 101 – „Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice“ koja omogućuje ulaganja u sektor mljekarstva, govedarstva, svinjogojstva, peradarstva, jaja, voća i povrća te žitarica i uljarica. Pravo na potporu u okviru Mjere 101 IPARD programa mogu ostvariti korisnici registrirani kao poljoprivredna gospodarstva, odnosno proizvodno-gospodarska jedinica koja se bavi poljoprivredom, a djeluje kao trgovačko društvo, obrt ili zadruga ako je registrirano za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te kao seljačko gospodarstvo ili obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) te moraju biti u sustavu PDV-a.

 

Mjera 103 – „Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice“ koja omogućuje ulaganja u sektor mlijeka i mljekarstva, prerade mesa, ribarstva, prerade voća i povrća, vinarstva te maslinovog ulja.
Korisnici sredstava iz IPARD programa u okviru Mjere 103 su obrti, trgovačka društva i zadruge koji su registrirani za obavljanje predmetne djelatnosti i obveznici su poreza na dodanu vrijednost (PDV).