Novosti

2018
Apr
17

Centru za poduzetništvo odobren projekt u iznosu od 448.919,55 kn za unaprjeđenje poduzetništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Centru za poduzetništvo odobren projekt u iznosu od 448.919,55 kn za unaprjeđenje poduzetništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Centru za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije odobren je projekt „Novim znanjem do uspjeha“ od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u ukupnoj vrijednosti od 448.919,55 kn.

Svrha projekta je osiguravanje učinkovite pomoći s ciljem učvršćivanja položaja MSP-ova na tržištu, kako bi se smanjila asimetrija informacija među MSP-ovima te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja. Projektom će se, također, unaprijediti gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja MSP-ova.

Projektom će se omogućiti pružanje stručne i savjetodavne podrške kroz organiziranje edukacija te usluge informiranja MSP-ovima u različitim fazama razvoja, s posebnim naglaskom na novoosnovane MSP-ove.

Rezultati će biti ostvareni kroz:

- organizaciju „Info platforme“ preko koje će se poduzetnicima predstaviti aktualni natječaji i kreditne linije. „Info platforma“ će se održati u Dubrovniku i dolini Neretve. 

- organizaciju događaja pod nazivom „Poduzetnička ćakula“ na kojem će se poduzetnicima predstaviti poduzetničke teme vezane za komunikacijske vještine i kanale komunikacija, pravne aspekte poslovanja te razradu projektnih ideja i povlačenja bespovratnih sredstava. Događaj će se također održati u Dubrovniku i u dolini Neretve.

- organizaciju sljedećih edukacija: „Komunikacija i pregovaranje“, „Naplata potraživanja“, „Osnove financija za poduzetnike“, „Upravljanje stresom i konfliktnim situacijama u poslovnom svijetu“ i „Kako napraviti marketing plan“. Svaka od edukacija će se organizirati u Dubrovniku i u dolini Neretve.