Novosti

2018
May
08

Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2018. godinu

Ministarstvo kulture je u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativim industrijama za 2018. godinu.

Predmet Javnog poziva dodjela je bespovratnih sredstava za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini za sljedeća područja:
1. Izvedbene umjetnosti
2. Književno-nakladnička i knjižarska djelatnost
3. Vizualne umjetnosti
4. Audiovizualne djelatnosti (obuhvaćaju i djelatnost razvoja i
proizvodnje videoigara umjetničkog i kulturnog značaja)

 
Cilj Javnog poziva je potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških vrijednosti društva te potaknuti zapošljavanje unutar navedenih područja. Putem Javnog poziva podržat će se aktivnosti koje doprinose razvoju i jačanju kapaciteta i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, povećavaju njihovu vidljivost i potiču daljnje umrežavanje.

Potpore se odobravaju u visini do 85 % prihvatljivih troškova predloženoga projekta. (Napomena: porez na dodanu vrijednost nije prihvatljivi trošak). Najniža pojedinačna potpora iznosit će 20.000,00 kuna, a najviša 250.000,00 kuna. Rok za prijavu na Javni poziv traje od 7. svibnja do 6. lipnja 2018. godine.

Više informacija možete pronaći ovdje.