Novosti

2018
Jun
28

Potpisan ugovor s izvođačem radova za izgradnju Poduzetničkog inkubatora u Pločama

Potpisan ugovor s izvođačem radova za izgradnju Poduzetničkog inkubatora u Pločama

Župan Nikola Dobroslavić i direktor tvrtke Medius do.o. Pero Jahud potpisali su u srijedu u Palači Ranjina Ugovor o izgradnji poduzetničko-proizvodnog impulsnog centra u Pločama. Vrijednost radova koji će se izvesti ovim ugovorom je 8.295.638,31 kuna, a predviđeno trajanje ugovora je 365 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Potpisivanju su nazočili i direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Marija Previšić, zamjenica župana Žaklina Marević, v.d. pročelnika za gospodarstvo i more Ivo Klaić, v.d. ravnateljice Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić,  te ispred Grada Ploče zamjenik gradonačelnika Ivan Marević i direktor Razvojne agencije Grada Ploča Ivan Karamatić.

Izgradnja Poduzetničkog inkubatora Ploče planira se u sklopu Poduzetničke zone Vranjak na čestici zemlje površine 1.714 m². Izgradnjom ovog Poduzetničkog inkubatora u Pločama, poduzetnicima početnicima biti će na usluzi ukupno 1.242.84 m² brutto površine, koja uključuje tri poslovna prostora u prizemlju zgrade za korisnike poduzentičkog inkubatora, svaki površine 109,03 m², namijenjeni za proizvodne djelatnosti te dva ureda namijenjena za voditelja i računovodstvo inkubatora. Na katu zgrade projektom se planira izgradnja šest poslovnih prostora, od kojih će tri poslovna prostora biti površine 55,77 m², dok će preostala tri poslovna prostora biti površine 42,55 m². Ovi poslovni prostori biti će namijenjeni poduzetnicima koji se bave uslužnim djelatnostima. Zgrada Poduzetničkog inkubatora u Pločama biti će opremljena sanitarnim čvorovima, zasebnim ulazima. ulaznim trijemom, čajnom kuhinjom s blagovaonom, sanitarnim čvorom za osobe sa posebnim potrebama, recepcijom, salom za sastanke i dr.

Izgradnja Poduzetničnog inkubatora Ploče nastavak je aktivnosti u ovom smislu s obzirom da je prije tri godine opremljen i uređen Poduzetnički inkubator Dubrovnik, unutar kojeg je mjesto našao i niz poduzetnika početnika s gravitirajućeg područja te će se aktivnosti na uspostavi poduzetničke infrastrukture ovakve namjene nastaviti i u drugim županijskim područjima.