Novosti

2018
Jun
28

Održan prvi partnerski sastanak projekta "Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije - OPERA II"

Održan prvi partnerski sastanak projekta "Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije - OPERA II"

Prvi partnerski sastank povodom početka provedbe projekta OPERA II ”Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije” održan je 28. lipnja u Hotelu Adria u Dubrovniku. Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a njegova vrijednost iznosi 1.496.681,54 kuna te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda i trajat će 30 mjeseci.

Projekt će se provoditi diljem cijele županije, u Dubrovniku, u dolini Neretve i na Korčuli. Cilj projekta je doprinijeti povećavanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja. Inicijative su usklađene s potrebama i strateškim prioritetima županije te jačanjem kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala (PVTR). Glavne projektne aktivnosti su razvoj i provedba prilagođenih usluga profesionalnog usmjeravanja na području cijele županije, poticanje poduzetništva za pripadnike ranjivih skupina na tržištu rada i održivo funkcioniranje PVTR-a Dubrovačko-neretvanske županije. Ciljne skupine su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina, kao što je definirano županijskim Strategijama za razvoj ljudskih potencijala.

Centar za poduzetništvo d.o.o. je projektni pratner i u projektu će sudjelovati kroz provođenje četiri seminara "Osnove poduzetništva" u trajanju od dva dana na području doline Neretve te kroz pripremu brošure za poduzetnike.

Dakle, sklopu projekta bit će održano ukupno deset radionica za 100 osobna ranjivih skupina na temu poduzetništva, ukupno osam radionica za 80 učenika osnovnih škola na temama poduzetništva i STEM (science, technology, engineering i mathematics) obrazovanje, ukupno četiri radionice za 48 učenika srednjih škola na temama poduzetništva i STEM obrazovanje, tri radionice za zaposlenike i predstavnike institucija članova lokalnog partnerstva za zapošljavanje za jačanje kapaciteta i održivo funkcioniranje partnerskog vijeća i ukupno osam radionica za 40 predstavnika institucija potencijalnih prijavitelja na natječaje Europskog socijalnog fonda na temu pripreme projektnog prijedloga sukladno indikativnom planu objave natječaja.

logići