Novosti

2018
Sep
18

Održana "Info platforma" u Dubrovniku

Održana "Info platforma" u Dubrovniku

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je događaj „Info platforma” koji je održan 18. rujna 2018. g. u hotelu Adria u Dubrovniku.

Događaj je održan u sklopu projekta "Novim znanjem do uspjeha" u okviru javnog poziva „Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“ Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ukupna vrijednost projekta „Novim znanjem do uspjeha“ iznosi 448.919,55 kn, od čega je od strane Ministarstva gospodarstva i poduzetništva financirano 378.464,56 kn. Sredstva su namijenjena unapređenju razvoja malog i srednjeg poduzetništva kroz pružanje stručne i savjetodavne podrške te usluga informiranja MSP-ovima. Projektom su planirane razne edukacije za male i srednje poduzetnike na području Dubrovnika i Neretve te 2 događaja Info platforma i Poduzetnička ćakula.

Na području Dubrovačko-neretvanske županije i dalje postoji veliki broj poduzetnika koji ne koriste potpore kojim mogu ostvariti daljnji razvoj i opstanak na tržištu. Razlog tome je nedovoljna informiranost poduzetnika, kao i nesnalaženje poduzetnika u brojnim natječajima. Stoga su kroz projekt organizirana dva događaja za MSP-ove pod nazivom „Info platforma“ – u Metkoviću i Dubrovniku.

Svrha ovog događaja je informiranje poduzetnika kroz predstavljanje aktualnih i najavljenih natječaja za bespovratna sredstva, kreditnih linija sa subvencioniranim i povoljnim kamatnim stopama i bankarskih usluga. Događaj je pratio prevoditelj znakovnog jezika za gluhe i nagluhe osobe. Info platformu vodio je djelatnik Centra, a sudjelovali su i gosti – predstavnici HBOR-a, Dubrovačko-neretvanske županije i poslovne banke.

Poduzetnici su mogli interaktivno sudjelovati i dobiti razne korisne informacije te bolje upoznati mogućnosti ostvarivanja bespovratnih sredstava, subvencioniranih kamatnih stopa i sličnih povoljnosti za poduzetnike.