Novosti

2018
Oct
16

Održan inicijalni sastanak za projekt Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)

Održan inicijalni sastanak za projekt Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)

Dana 16. listopada 2018. g., u Splitu je održan inicijalni sastanak u sklopu projekta RAZVOJ MREŽE PODUZETNIČKIH POTPORNIH INSTITUCIJA (PPI) PUTEM HRVATSKE AGENCIJE ZA MALO GOSPODARSTVO, INOVACIJE I INVESTICIJE (HAMAG-BICRO) - pilot projekt. Na sastanku su prezentirane projektne aktivnosti te je na njemu sudjelovala djelatnica Centra za poduzetništvo d.o.o.

Projektom Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) za pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP utječe se na povećanje konkurentnost hrvatske ekonomije kroz razvoj učinkovitih potpornih institucija koje će svojim djelovanjem stvoriti povoljno okruženje za razvoj poslovanja i povećati mogućnosti rasta i održivosti poduzeća, naročito onih koja nastaju kao tzv. «start-up» poduzeća utemeljena na znanju, rezultatima znanstvenog istraživanja i korištenju novih tehnologija.

Opći cilj projekta je jačanje ponude profesionalnih usluga diljem Hrvatske putem umreženih PPI-jeva, kako bi se osigurala integrirana pomoć MSP-ovima u svim stupnjevima razvoja, prilagođena njihovim potrebama, te omogućio  ujednačen pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima, uslugama i informacijama. Projektom će se osigurati:

  1. razvoj Mreže PPI-jeva ;
  2. jačanje kompetencija te razvoj novih usluga članica Mreže;
  3. podizanje svijesti o formiranju i važnosti Mreže
  4. uspostava sustava vrednovanja i ocjene kvalitete usluga Mreže.

Trajanje projekta: 14 mjeseci (07/2018 – 09/2019)

Vrijednost projekta: 7.012.151,61 kuna