Novosti

2018
Nov
02

Direktorica Centra za poduzetništvo DNŽ na svečanoj konferenciji projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija“

Direktorica Centra za poduzetništvo DNŽ na svečanoj konferenciji projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija“

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) održala je svečanu konferenciju povodom otvorenja pilot projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija“ (eng. BOND – Business Organisations Network Development) vrijednog 7.012.151,60 kuna, cjelokupno financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Cilj projekta je kroz temeljne i specijalizirane edukacije zaposlenika poduzetničkih potpornih institucija (PPI) razviti visokokvalitetne usluge koje će na ujednačen način biti dostupne poduzetnicima u svim hrvatskim regijama. Jedan od rezultata projekta bit će Mreža poduzetničkih potpornih institucija kao platforma preko koje će HAMAG-BICRO koordinirati razvoj kompetencija PPI-a kroz sustav treninga. Projekt je strateški postavljen od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a operativno njime upravlja HAMAG-BICRO.

Konferenciji je prisustvovala direktorica Centra za poduzetništvo d.o.o., gđa. Marija Previšić. HAMAG-BICRO je 2017.g. proveo Javni poziv za iskaz interesa temeljem kojeg je, od 169 poduzetničkih potpornih institucija registriranih u Republici Hrvatskoj, odabrano njih 59, među kojima je i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.