Novosti

2018
Dec
10

Studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku posjetili Poduzetnički inkubator Dubrovnik

Studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku posjetili Poduzetnički inkubator Dubrovnik

S ciljem upoznavanja studenta s poduzetništvom u praksi, Centar za poduzetništvo d.o.o. je za studente prve godine diplomskog studija Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, organizirao posjet i obilazak Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik.

Studentima je prezentiran rad i usluge koje pruža Centar za poduzetništvo i Poduzetnički inkubator Dubrovnik. Poduzetnički inkubator namijenjen je malim  poduzetnicima početnicima koji nemaju vlastiti poslovni prostor te im pruža niz povoljnih usluga s namjerom da se tijekom inkubacije razvijaju i postanu uspješni poduzetnici te da, uz financijsku uspješnost i samostalnost, postanu spremni na izlazak iz inkubatora. U inkubatoru su smješteni poduzetnici različitih djelatnosti - geodezije i prometa nekretninama, marketinške, knjigovodstvene, arhitektonske, dizajnerske djelatnosti te djelatnosti turističkih agencija. 

Korisnici inkubatora, gđa. Jasna Gavrić, vlasnica obrta Koralj te gđa. Karmen Kmetović Prkačin, vlasnica obrta Umus, su tijekom prezentacije studentima predstavile svoj ulazak u svijet poduzetništva, od same poduzetničke ideje do registracije, kao i samo značenje usluga Centra i poduzetničkog inkubatora za njihovo poslovanje. Nakon održane prezentacije, studenti su imali priliku obići prostorije Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik.

Svrha posjeta je, dakle, poticanje studenata na poduzetničke ideje, kako bi završetkom studija i sami postali poduzetnici, možda i stanari poduzetničkog inkubatora.