Novosti

2019
Apr
17

Župan Dobroslavić sa suradnicima održao radni sastanak sa ovogodišnjim praktikantima koji će praksu odraditi u Predstavničkom uredu DNŽ u Bruxellesu

Župan Dobroslavić sa suradnicima održao radni sastanak sa ovogodišnjim praktikantima koji će praksu odraditi u Predstavničkom uredu DNŽ u Bruxellesu

Župan Nikola Dobroslavić s zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, direktoricom Centra za poduzetništvo Marijom Previšić, ravnateljicom JU DUNEA Melanijom Milić te specijalistom za međunarodnu suradnju Lukom Vidakom održao radni sastanak s praktikantima koji će ove godine odraditi stručnu praksu u Predstavničkom uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu.

Praktikantima je aktivnosti ureda i potrebne informacije o obavljanju stručne prakse prenijela voditeljica Predstavničkog ureda Nikolina Trojanović.

Dubrovačko-neretvanska županija već osam godina provodi program prakse za mlade iz županije te je kroz Predstavnički ured DNŽ u Bruxellesu do sada prošlo ukupno 80 mladih, a ove godine bit će ih ukupno 28.

Sve tri visokoobrazovne institucije koje djeluju u Dubrovniku – Sveučilište u Dubrovniku (UNIDU), Rochester Institute of Technology Croatia (RIT Croatia) te Međunarodno Sveučilište LIBERTAS, na temelju potpisanog Sporazuma o suradnji s Centrom za poduzetništvo, svoje studente šalju na praksu u ured DNŽ u Bruxellesu.

Praksa u Bruxellesu je vrlo korisno iskustvo i izvanredna mogućnost učenja o načinu rada i funkcioniranja same EU kao i njezinih institucija te daje bolji uvid u mogućnosti koje se Hrvatskoj, njezinim županijama, gradovima, ali i građanima nude kao članici EU-a.