Novosti

2014
Mar
26

Održan 7. sajam poslova u Dubrovniku

Održan 7. sajam poslova u Dubrovniku

Danas je na Sveučilištu u Dubrovniku, Ćira Carića 4, s početkom u 10 sati otvoren sedmi sajam poslova pod geslom 'Ključ uspjeha je u tvojim rukama' u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Dubrovnik.

U razdoblju od 10 do 15 sati svi nezaposleni i oni koji su u potrazi za novim poslom, imali su priliku izravno se predstaviti željenom poslodavcu te stvoriti mogućnost lakšeg  zaposlenje u budućnosti. Na sajmu su se predstavila brojna poduzeća iz Dubrovnika, među njima i Centar za poduzetništvo d.o.o., ali i drugih hrvatskih gradova, kao i brojna poduzeća iz susjedne BiH. Predstavljena su poduzeća iz raznih sektora, od hotelijerstva, ugostiteljstva, trgovine, brodarstva, zdravstva, državnih i lokalnih službi te nevladinih organizacija. Istodobno su se učenici i studenti mogli upoznati s mogućnostima daljnjeg obrazovanja i stipendiranja, a priliku su mogle potražiti i osobe koje žele promijeniti posao.

Cilj sajma je omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje i ojačati partnerstvo za zapošljavanje svih aktera koji sudjeluju u razvoju regionalnog tržišta rada te tako doprinijeti dostupnosti i izmjeni informacija među svim relevantnim čimbenicima. 

Voditelj Područnog ureda HZZ-a Dubrovnik, Dasen Jasprica, rekao je kako je tržište rada u Dubrovačko-neretvanskoj županiji najviše vezano uz turizam zbog čega je sedmo izdanje Sajma poslova, nakon prošlogodišnjeg termina u listopadu, ove godine prebačeno u ožujak kad je potražnja za poslovima najveća.