Novosti

2019
Sep
20

Održan info dan za poduzetnike u Veloj Luci

Održan info dan za poduzetnike u Veloj Luci

U srijedu 18. rujna u organizaciji Općine Vela Luka održan je u Općinskoj vijećnici Info dan za poduzetnike. Svrha događaja je informirati i motivirati lokalne obrtnike i poduzetnike na otvaranje novih gospodarskih subjekata, proširenje postojećeg poslovanja i nova zapošljavanja kako bi se stvorilo povoljno okruženje za uspješno poslovanje, rast i razvoj Vele Luke.

Na Info danu su sudjelovale djelatnice Centra za poduzetništvo koje su predstavile rad Centra, potpore HZZ-a za zapošljavanje, potpore otočnim poslodavcima te mogućnosti kreditiranja poduzetnika putem županijskog programa SKOR - Subvencijom kamate do održivog razvoja.

Voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju, Sektor kreditiranja, Mira Krneta predstavila je mogućnosti financiranja gospodarstva i EU projekata iz HBOR-ovih programa. Na kraju je Barbara Mirošević, viša stručna suradnica za informiranje, poljoprivredu i gospodarstvo predstavila Program poticanja razvoja malog i srednjeg gospodarstva, poduzetništva i obrtništva na području općine Vela Luka za 2019. godinu.