Novosti

2014
Apr
09

Održani Energetski dani DNŽ

Održani Energetski dani DNŽ

Od 31. ožujka do 2. travnja Regionalna razvojna agencija DUNEA i Dubrovačko-neretvanska županija su organizirali ''Energetske dane'' na nekoliko lokacija u županiji. Namjera je organizirati ih i ubuduće s ciljem podizanja svijesti i informiranja građana o važnosti energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Djelatnici Centra za poduzetništvo d.o.o. su sudjelovali dva dana, u utorak, 01.04.2014. u hotelu Adria i u srijedu, 02.04.2014. u DUNEA-i.

Tijekom Energetskih dana DNŽ održao se niz predavanja i radionica na temu energije i zaštite okoliša, mogućnostima raspolaganja i upravljanja vlastitim prirodnim resursima, racionalnom korištenju energije, primjeni mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološki prihvatljivih goriva, razvoju i primjeni novih tehnologija, mogućnostima gospodarskog razvoja i financiranja projekata.

Naime, kroz DUNEA-ine projekte izrađuju se SEAP-i za Grad Korčulu te općine Lastovo, Vela Luka, Smokvica, Blato, Mljet, Konavle, Župa dubrovačka i Ston u skladu s Planom energetske učinkovitosti u neposrednoj potrošnji energije u županiji, koji je također predstavljen kroz program Energetskih dana. Prezentirani su i projekti iz područja energetike koje provodi DUNEA - ALTERENERGY, MEESHARTILITY, LEGEND, INTERMODAL.