Novosti

2020
Apr
01

Objavljen natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda

Objavljen natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda, iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019. – 2023. Prihvatljivi korisnici su vinogradari (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar. Fizičke osobe moraju biti obveznici poreza na dohodak/poreza na dobit 
 
Prihvatljive aktivnosti za mjeru Restrukturiranje su:
 
  • ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i/ili premještanje vinograda i
  • ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom (uz promjenu sorte ili uz zadržavanje iste sorte).
Razina potpore iznosi do 75% od ukupno prihvatljivih troškova za troškove doprinosa u naravi te za aktivnosti dokumentirane računima ili drugim dokumentima jednake dokazne snage.
 
Broj projekata odobrenih pojedinom korisniku u istoj godini nije ograničen, međutim u okviru jedne financijske godine ne može se istom korisniku odobriti potpora u iznosu većem od 750.000 EUR uključujući i nadoknadu gubitka dohotka.
 
Rok za podnošenje prijava je do 31. srpnja 2020. godine, a natječaj i detaljne upute s popisom obrazaca dostupni su OVDJE.