Novosti

2020
May
22

Poduzetnički inkubator Ploče svečano otvorio svoja vrata

Poduzetnički inkubator Ploče svečano otvorio svoja vrata

U svečnoj atmosferi, danas 22. svibnja 2020. godine otvoren je Poduzetnički Inkubator Ploče. Svečanost su uveličali saborski zastupnik Branko Bačić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, zamjenici župana gospođa Marević i gospodin Cebalo, gradonačelnici, načelnici, te nekolicina korisnika usluga Poduzetničkog inkubatora Ploče Kaludija Krstičević, Danijela Jovica Barbir, Ivan Jelčić, Petra Pendić.

Stavljanjem ovog objekta u funkciju grad Ploče, a i cijela dolina Neretve  dobiva osobit značaj, s obzirom na nedaće koje su nas snašle uslijed nedavne pandemije, koja je u značajnijoj mjeri zaustavila gospodarske aktivnosti diljem svijeta.

Od samog početka glavna zadaća Poduzetničkog inkubatora Ploče bila je poticanje gospodarske djelatnosti ovog kraja, a danas predstavlja svojevrsni poticaj za stvaranje kvalitetnije gospodarske slike cijele naše županije.

Dubrovačko-neretvanska županija je u prosincu 2016. godine prijavila projekt „Izgradnja i opremanje poduzetničko-proizvodno impulsnog centra u Pločama“ na natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta „ Razvoj poslovne infrastrukture“.  Vrijednost projekta iznosi 10.362.000,00 kuna, dok je projekt financiran sredstvima europske unije 99,84%. Poduzetničko-proizvodno impulsnim centrom u Pločama upravlja Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Trenutno je u Poduzetničkom inkubatoru Ploče smješteno 6 mikro poduzetnika, o čega su tri u proizvodnim pogonima, a ostali u uslužnim prostorima, na ukupnoj bruto površini od 1.242 kvadratna metra.

Iznimno nam  je zadovoljstvo što će u našem inkubatoru, upravo mali proizvođači moći započeti svoju gospodarsku djelatnost, jer kao što su pokazala  krizna vremena uzrokovana pandemijom, proizvodnja bi trebala biti  jedna od glavnih okosnica našeg gospodarstva.

Cilj nam je, da današnji mikro poduzetnici, u što skorije vrijeme izrastu u male, srednje ili velike poduzetnike koji će biti daljnji pokretači gospodarske djelatnosti ovog kraja.

Centar za poduzetništvo, kao poduzetnička potporna institucija, osim korisnicima inkubatora, stoji na raspolaganju svim poduzetnicima iz naše županije kroz europske i županijske projekte te razne oblike poslovnih savjetovanja i informiranja.

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije zahvaljuje ©rogotin.hr na ustupljenim fotografijama.