Novosti

2014
Jun
30

Predstavljanje četiri nova tematska mini vodiča za male i srednje poduzetnike: PDV nakon pristupanja EU, Javna nabava, Sustavi upravljanja energijom i Upravljanje sustavom kvalitete i rizicima.

Ministar poduzetništva i obrta, Gordan Maras, predstavio je 23.06.2014. četiri nova tematska mini vodiča za male i srednje poduzetnike - Porez na dodanu vrijednost nakon pristupanja EU, Javna nabava, Sustavi upravljanja energijom i Upravljanje sustavom kvalitete i rizicima. Vodiči su predstavljeni u sklopu Nacionalne konferencije projekta Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice BIZimpact II koji je dio Operativnog programa Regionalna konkurentnost za razdoblje od 2007. do 2013. godine. 

Riječ je o vodičima izrađenim u sklopu projekta BIZimpact koji sadrže najaktualnije informacije o temama na koje se odnose, popis najvažnijih propisa i prikaz utjecaja propisa na poslovnu zajednicu, najčešća pitanja i odgovore te popis institucija i izvora na kojima poduzetnici mogu potražiti dodatne informacije. Na taj način ministarstvo želi pomoći u ostvarivanju povećanja konkurentnosti hrvatskog malog poduzetništva na nekoliko načina. Prije svega, poboljšanjem pripreme politika, zakona i propisa za sektor malog poduzetništva pomoću novih alata za procjenu ekonomskih učinaka. Zatim, poboljšanjem savjetovanja i dijaloga sa zajednicom malih poduzetnika kako bi njihovi pogledi i potrebe bili razmotreni prilikom izrade novih zakona i političkih inicijativa.