Novosti

2020
Jul
24

Nastavljamo s predstavljanjem stanara mreže poduzetničkih inkubatora Dubrovačko-neretvanske županije

Nastavljamo s predstavljanjem stanara mreže poduzetničkih inkubatora Dubrovačko-neretvanske županije

Ovaj tjedan Vam s ponosom predstavljamo kreativni obrt Pinataland Dalmacija, registriran za proizvodnju piñata, igračaka ukrašenih po želji slavljenika, koje se pune slatkišima te razbijaju, najčešće na dječjim rođendanima. Obrt je pokrenula kreativna i marljiva gđa. Danijela Jovica Barbir.

Danijela je na ideju za proizvodnju piñata došla prije nekoliko godina, nakon neuspješnog pokušaja da naruči piñatu nećaku za rođendan. Na tržištu u to vrijeme nije bilo proizvođača piñata pa se odlučila sama okušati u izradi jedne. Iako je bila daleko od savršene, piñata je odmah postala hit među prijateljima i rodbinom.

Malo po malo, rođendan za rođendanom, skupila je pozamašan katalog piñata, a i krug vjernih kupaca koji je svojim idejama redovito inspirira u kreiranju još ljepših, kvalitetnijih i originalnijih piñata za sve vesele prigode. Svaka piñata je napravljena ručno, s puno truda, strpljenja i ljubavi. U procesu izrade reciklira velike količine papira i kartona što je dodatno motivira za nastavak.

Proizvodnja se od 15. travnja 2020. godine odvija u proizvodnom pogonu Poduzetničkog inkubatora Ploče, a uz gđu. Danijelu obrt zapošljava još dvije djelatnice.

„…poduzetnički inkubator nam je dao veliki vjetar u leđa…“

Više o Pinataland-u Dalmacija pogledajte u videu.