Otvorene prijave za Digitalni učenički inkubator

Otvorene prijave za Digitalni učenički inkubator

Digitalni učenički inkubator je projekt Školske knjige, Instituta za inovacije te Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment. Cilj projekta je razvoj kreativnog potencijala učenika i stvaranje nove vrijednosti, poticanje timskog rada, te razvoj konkretnih rješenja i projekata.

U Digitalnom učeničkom inkubatoru mogu sudjelovati učenici svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. U okviru osnovnih škola sudjelovati mogu učenici od petog do osmog razreda. Sudjelovanje u Digitalnom učeničkom inkubatoru besplatno je za sve sudionike.

Besplatne trotjedne edukacije vodit će profesor Goran Vlašić, jedan od vodećih stručnjaka u području kreativnosti i inovacija.Po završetku edukacije počinju prijave i priprema timskih projekata čiji tematski okviri nisu zadani niti ograničeni. Učenici se potiču da se u projektu bave temama koje vole ili ih smatraju važnima za svoju školu ili društvo općenito.

Inkubator je pokrenut na platformi StellarPlatform koja omogućuje učenicima i učiteljima da međusobno komuniciraju, šalju prijedloge rješenja, izmjenjuju dokumente, odlučuju o najboljim idejama i prijedlozima – a kako bi sve vezano uz razvoj ideje i projekta imali na jednom mjestu.

Sve detalje o inkubatoru, načinu prijave i natječaju možete pročitati na mrežnim stranicama Digitalnog učeničkog inkubatora.

EU - zajedno do Europskih fondova
EU - Europski fondovi
EU - OP Konkurentnost i kohezija