Objavljen natječaj UNWTO Rural tourism start-up competition

Objavljen natječaj UNWTO Rural tourism start-up competition

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) pokrenula je novi natječaj kako bi identificirala najbolje ideje koje će pomoći ruralnim zajednicama u oporavku od utjecaja pandemije COVID-19. Globalno natjecanje za pokretanje ruralnog turizma podržat će poduzetnike i poduzeća koja mogu pomoći ruralnim zajednicama u iskorištavanju ekonomskih i socijalnih mogućnosti koje će se pojaviti kad se turizam ponovno pokrene.

Specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda bilježi sve veće zanimanje za jedinstvena i autentična putnička iskustva, uključujući turizam u prirodi i na otvorenom. Natječaj ima za cilj podržati ruralni turizam kao ključni alat za borbu protiv depopulacije, promicanje uključivanja i smanjenje regionalnih nejednakosti u prihodima i razvoju kao dio posebnog fokusa UNWTO-a na turizam za ruralni razvoj.

Prijave su otvorene za četiri kategorije:

Ljudi – projekti koji potiču stvaranje radnih mjesta i prilika, promiču osnaživanje spolova i mladih, te grade mogućnosti za ranjive skupine u ruralnim područjima.

Planet – izgradnja boljih projekata povezanih s promicanjem i zaštitom prirodnih resursa, uključujući rješavanje utjecaja turizma na klimatske promjene, nas, kao i otpad i potrošnju resursa.

Prosperitet – mogućnosti za rast startupa koji nude inovativna rješenja kroz nove poslovne modele, instrumente koji promiču pristup financiranju, tržištima i marketingu za turizam u ruralnim područjima.

Poticanje ruralne tehnologije – primjena novih tehnologija za unapređenje turizma i razvoja u ruralnim područjima.

Rok za prijavu je 1. srpnja 2021. godine. Pobjednici će biti pozvani da sudjeluju na Generalnoj skupštini UNWTO-a koja će se u listopadu održati u Marakešu (Maroko).

Natjecanje se temelji se na uspjehu UNWTO-ove potrage za najboljim startup-ovima u Španjolskoj. Za tu je inicijativu razmotreno više od 150 projekata, a pobjednici su dobili mentorstvo i podršku španjolske vlade i Googlea.

Za više informacija i prijavu posjetite web stranicu UNWTO Startup Competitions.

Izvor: UNWTO

EU - zajedno do Europskih fondova
EU - Europski fondovi
EU - OP Konkurentnost i kohezija