Novosti

2014
Nov
27

Alterenergy konferencija u Albaniji

Alterenergy konferencija u Albaniji

Djelatnica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije je sudjelovala na Međunarodnoj jadranskoj konferenciji organiziranoj u sklopu projekta Alterenergy 24. i 25. studenog u Albaniji. Projekt Alterenergy na području Dubrovačko-neretvanske županije provodi DUNEA, a na Konferenciji su sudjelovali predstavnici potpornih poduzetničkih institucija iz zemalja partnera s ciljem unapređenja internacionalizacije poslovanja srednjih i malih poduzetnika. Organizatori su talijanska regija Puglia i Gospodarska komora Bari te Ministarstvo ekomomije i energetike Albanije.

Na konferenciji su prezentirane mogućnosti ulaganja u obnovljive izvore energije i energetske učinkovitosti u zemljama partnerima na ovom projektu, čiji je glavni naglasak na poticanju proizvodnje energije iz obnovljivih izvora.

Ovakvim susretima otvaraju se i mogućnosti za dogovore o budućoj suradnji kroz nove EU projekte i  kroz jačanje kapaciteta naših poduzeća kako bi mogla izaći na međunarodno tržište. U tom cilju, također u sklopu projekta Alterenergy, početkom iduće godine u Bariju i Beogradu organizirat će se B2B sajmovi za poduzetnike. U projektu sudjeluju partneri iz Hrvatske, Italije, Grčke, BiH, Slovenije, Albanije, Crne Gore i Srbije.