Suradnja Centra za poduzetništvo i Tera tehnopolisa

Suradnja Centra za poduzetništvo i Tera tehnopolisa

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije i Tera tehnopolis d.o.o potpisali su sporazum o partnerstvu i poslovnoj suradnji s ciljem ojačavanja poslovnog povezivanja poduzetnika, transfera znanja i novih tehnologija te inovacija u poslovnom sektoru.

Aktivnosti TERA Tehnopolis d.o.o. za promicanje novih tehnologija, inovacija i poduzetništva usmjerene su na povezivanje znanosti i gospodarstva te osiguranje infrastrukturne, financijske i savjetodavne potpore inovativnim i tehnološki utemeljenim projektima. Primarna zadaća je razvitak na znanju utemeljenog gospodarstva koristeći nove i značajno unaprijeđene postojeće tehnologije.

Cilj ovog sporazuma je osigurati nove poslovne usluge u okviru Europske poduzetničke mreže (EEN) poduzetnicima u regiji, kako bi se unaprijedila konkurentnost poslovnog sektora i održivog razvoja. Suradnja će se provoditi kroz EU projekte koji su trenutno u provedbi (EIT Food, Erasmus za mlade poduzetnike i Mobilise SME), kao i kroz sve projekte od zajedničkog interesa u budućnosti.

EU - zajedno do Europskih fondova
EU - Europski fondovi
EU - OP Konkurentnost i kohezija