Budi kotačić promjene uz Centar za poduzetništvo!

Budi kotačić promjene uz Centar za poduzetništvo!

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije čini tim od šest entuzijastičnih mladih ljudi u uredima u Dubrovniku i Pločama.  Svakodnevno se susrećemo s budućim i sadašnjim poduzetnicima, prepoznajući njihove potrebe i usmjeravajući svoje djelovanje u pravcu regionalnog razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Uvjerenja smo da su preduvjeti za uspješno poslovanje i razvoj simbioza znanja, kvalitete i pozitivnog stava, kako kod nas samih, tako i kod naših korisnika, a samim time i cjelokupnog okruženja.

Duboko vjerujemo da su mali i srednji poduzetnici nositelji gospodarstva i održivog napretka. Covid 19 uzdrmao je same temelje našeg društva i potaknuo nas da svoje napore, snažnije nego ikad, usmjerimo ka podršci poduzetnicima, ne samo da opstanu u teškim vremenima, nego i da nađu način da iskoriste krizu i u njoj nađu priliku za osobni i poslovni napredak.

Svaka promjena je teška i nosi posebne izazove, ali upravo sposobnost prilagodbe, vječna potraga za novim prilikama i inovativnost čine pravog poduzetnika. A u našoj županiji ih ima mnogo i ponosni smo što smo dio oporavka i uspjeha nekih od njih.

Od početka pandemije odlučili smo pojačati svoje aktivnosti u korist poduzetnika pa smo među prvim poduzetničkim potpornim institucijama u Hrvatskoj započeli s osmišljavanjem i održavanjem webinara. O temama smo odlučivali prateći potrebe poduzetnika i predviđajući trendove u interesima za edukacijama.

Promovirali smo sve dostupne mjere koje su poduzetnicima stavljene na raspolaganje, informirali ih kako se prijaviti na iste. Podučavali smo o načinima pokretanja vlastitog poslovanja, razvoju održivih poslovnih aktivnosti, intelektualnom vlasništvu, poreznim reformama, prijenosu poslovanja.

U suradnji s priznatim hrvatskim stručnjacima, organizirali smo opsežne edukacije, uključujući Facebook i Instagram oglašavanje, SEO optimizaciju, Google Ads, pozicioniranje i prodaju proizvoda i usluga, ali i osobno brendiranje.

U seriji radionica pod nazivom “Kriza kao prilika” predstavili smo primjere dobre prakse, gdje su uspješne poduzetnice iz naše županije pokazale svoje viđenje i načine iskorištavanja Covid krize za napredak u poslovnom smislu.

Jedna smo od dvije potporne institucije u Hrvatskoj koja odrađuje virtualne radionice u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje na temu „Pokreni svoj posao“.

Od početka online aktivnosti na našim je radionicama sudjelovalo više od 1500 poduzetnika i onih koji to namjeravaju postati, lokalno ali i nacionalno.

Upravljajući Poduzetničkim inkubatorom u Dubrovniku i Pločama, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, korisnicima inkubacije odobrili smo dodatne pogodnosti korištenja prostora te smo ponosni na činjenicu da je popunjenost Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik 100%. Poduzetnički inkubator u Pločama je i otvoren u jeku pandemije. Ostvaren je najvažniji cilj, a to je da su zakupljeni svi proizvodni prostori a otvoren je javni poziv za tek 2 slobodna uslužna prostora. Proizvodnju smo od početka naglašavali kao okosnicu gospodarskog razvoja i upravo zato nam je velika čast da smo potaknuli mlade poduzetnike na pokretanje vlastite proizvodnje u našoj županiji.

Uz vođenje dvaju poduzetničkih inkubatora te online aktivnosti, tijekom restrikcijskih mjera uredi Centra za poduzetništvo ostali su otvoreni za sve kojima je trebao savjet ili pomoć u pokretanju, održavanju ili razvoju poslovanja. Napisali smo mnogobrojne poslovne planove, asistirali u prijavama za Covid 19 kredite i mjere, prijavljivali mjere za OPG-ove, inovacijske vouchere ali i druge dostupne poticaje za MSP-ove.

Također smo nastavili s provođenjem aktivnosti projekata iz EU fondova kojima smo nositelj ili partner u provedbi, pa smo, između ostalog, u sklopu projekta „Poboljšanje konkurentnosti MSP-ova” izradili besplatnu aplikaciju Paush App, koja omogućuje obrtnicima paušalistima jednostavno i pregledno samostalno vođenje knjiga.

Centar za poduzetništvo nastavlja sa svojim aktivnostima jednakim tempom i s velikim entuzijazmom. Pozivamo Vas da se prijavite za primanje obavijesti o planiranim radionicama i otvorenim natječajima prijavom na poveznici. Također, na raspolaganju smo za informiranje i savjetovanje putem telefona 020/418-401, maila dcp@dcp.hr ili osobno na adresi Vukovarska 16, 4.kat.

EU - zajedno do Europskih fondova
EU - Europski fondovi
EU - OP Konkurentnost i kohezija