Novosti

2014
Dec
15

MINPO s poslovnim bankama potpisalo ugovore o suradnji u programu "Kreditom do uspjeha 2014."

Ministarstvo poduzetništva i obrta potpisalo je s poslovnim bankama ugovore o poslovnoj suradnji u programu "Kreditom do uspjeha 2014". Ugovori su potpisani za mjeru „Kreditom do uspješnog poslovanja“ u kojoj će Ministarstvo subvencionirati kamate na kredite poslovnih banaka kako bi malim poduzetnicima omogućili što povoljnije kredite.

Očekuje se da će kroz novi kreditni program namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima biti izdano oko 300 milijuna HRK pri čemu će Ministarstvo osigurati sredstva za subvencioniranje kamate u iznosu od 5%.

Osim subvencioniranje kamate, kao instrument osiguranja za dobivanje kredita moći će se koristiti i jamstva Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Program "Kreditom do uspjeha" uključuje mjeru namijenjenu povećanju likvidnosti i mjeru za konkurentnost gdje se kreditiraju kupnja, izgradnja, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata te kupnja nove opreme ili novog dijela opreme. Za obje mjere očekuje se izdavanje oko 2000 kredita sa subvencioniranom kamatom. Visina kredita za poduzetnike iznosit će od 30 000 do 200 000 kuna, a najznačajnije je to da njihova konačna kamatna stopa ne smije biti viša od tri posto.