Novosti

2015
Jan
14

Najava natječaja mjera iz Programa ruralnog razvoja

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju planira 30. siječnja 2015. godine objaviti natječaj za podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda mjere 4 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. koji bi trebao doprinijeti razvoju hrvatske poljoprivrede, ali i ruralnih područja uopće.

Krajnji rok za usvajanje Programa ruralnog razvoja RH, ali i Programa ostalih zemalja članica, od strane Europske Komisije (EK) je 15.1.2015. godine. Do trenutka konačnog odobrenja, RH će, na vlastiti rizik, započeti s provedbom nekih mjera novog Programa.

Prijava na natječaje iz Programa ruralnog razvoja će u novom programskom razdoblju ići elektronskim putem, putem aplikacije AGRONET. Da bi mogao dobiti pristupnu šifru, odnosno podnositi prijave na natječaje za mjere Programa ruralnog razvoja, svaki se korisnik mora upisati u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu. Po upisu u ovu evidenciju, putem e-pošte korisnik dobiva pristupne podatke, odnosno korisničko ime i zaporku.

Za dodatne informacije slobodno nam se obratite na tel. 020/418-401 ili mailom dcp@dcp.hr.